این روزها مطالبی به راحتی توسط افراد از طریق شبکه های اجتماعی گسترش می شود
که در حقیقت ِآن باید تردید کرد و به دیده شک به آن نگاه کرد . با تمام امتیازهایی که این شبکه ها می تواند داشته باشد، در بسیاری از موارد یا فقط جنبه سرگرمی و پرکردن وقت پیدا می کند یا آنکه افرادی که دنبال بزرگ نمایی خود هستند مطالبی را به نام بزرگان منتشر می کنند تا افراد نا آشنا را شکار هدف خود سازند .
این اهداف گاهی دیده شدن فرد ،پیدا کردن افراد بیشتر و جلب توجه برای پیوستن به گروه و کانال یا لایک بیشتر در صفحات مجازی اینستا و همانند آن می باشد یا فرد خصومتی با باورها و اعتقادات دارد و از این راه سود می جوید .
این روزها ابیاتی سخیف و بی ارزش و سطحی از جنس انتقادهای عوامانه به مولانا نیز نسبت داده می شود.
اکثر این ابیات تقلیدی ظاهری و بی ارزش از شاعر می باشد که فردی که آشنا با اندیشه های مولانا در مثنوی باشد به خوبی عیار آن را می تواند با کلام و اندیشه مولانا بستجد اما چون اکثر مردم بی اطلاع هستند این نوع مطالب ،به راحتی دربین مردم رواج می یابد و آن را که بی خبر از راز کلام مولاناست از اندیشه مولانا دور می کند.
گاهی این افراد خصمانه به عقاید دینی می تازند و از سر خوش خیالی مولانا را با خود هم سو می کنند و مثالی اینچنین از او می زنند
در این ابیات دقت کنید :
این بیتها تقلیدی است از حکایتهای مثنوی معنوی و بر همان وزن فاعلاتن فاعلاتن فاعلن :
مدرس دوره های مختلف شاهنامه، مثنوی، حافظ و خودشناسی
تدریس دوره های مثنوی بیش از 14 سال
تدریس دوره های حافظ شناسی بیش از 12 سال
تدریس دوره های شاهنامه خوانی بیش از 12 سال
تدریس دوره های خودشناسی بیش از 6 سال
نویسنده بیش از پانصد ساعت متن برای برانه های مختلف رادیویی و تلویزیونی
چاپ بیش از سه کتاب : باغ سبز عشق ، غربت وجودی در اثار مولانا و مجموعه اشعار غزلهای یک زائر
برگزیده جشنواره های ادبی، هنری و دانشگاهی و غیر دانشگاهی
دوره های داستان نویسی و فیلم نامه نویسی را در حوزه هنری گذراندم و نمایش نامه نویسی را در تالار محراب آموختم، بعدها نقاشی را نیز، نزد استادان مجربی از جمله استاد آقامیری گذراندم.
برگزیده چندین جشنواره ادبی ،هنری دانشگاهی و غیر دانشگاهی کشوری هستم و حاصل نوشته هایم سه کتاب و بسیاری نوشته های دیگر می باشد که به امید خدا برای جمع آوری وچاپ آنها در آینده نزدیک ،اقدام خواهم نمود.
سالهاست که به لطف خداوند بر خوان پر گوهر مثنوی نشسته ام و از برکات آن، با دوستان عزیزی آشنا شدم که همراه و هم قدمم در این مسیر سبز بوده اند .
اکنون درکلاس مثنوی به پانصدمین جلسه کلاس نزدیک می شویم می دانیم که عمری با هم بوده ایم در غم ها وشادی ها شریک هم بودیم اما از همه مهم ترمثنوی را کنار خود داشته ایم و مولانا هر گز از زندگی ما جدا نشده است .
تجربه ای که در این سالها از مثنوی یافته ام این است که مهم ترین رویکرد مولانا در مثنوی ،خودشناسی است
ما نمی توانیم پروازهای رفیع مولانا را تجربه کنیم .عرفان محض مولانا برای قواره انسان امروزین ،جامه ای بزرگ است و باید مثنوی را برای انسان امروز ساده کنیم
مثنوی پر از نکته های روانشناسی و اخلاقی است که به انسان کمک می دهد خود را میان بحبوبه های زندگی بیابد و بشناسد و چنین شد که کلاس خودشناسی را در کنار مثنوی آغاز کردم تا منظره های زیبای مثنوی را در وجود خودمان بیابیم .
امروز خدا را شاکرم که به من این لطف را داشته است که با مثنوی ارزشمند حضرت جلال الدین محمد مولوی آشنا شدم و اگر عمری دوباره بیابم ،باز وقتم را برای شاگردی در مکتب مولانا خواهم گذاشت چون هنوز بسیار نکته ها را باید در مثنوی بیابم ،بیاموزم و بیاموزانم .
مجموع دوره های برگزارشده
0+
اگر سوالی دارید بپرسید ادمین سایت در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید