سالها پیش فکر می کردم که #شب خلوتی برای فکر کردن است و اکنون شب برایم مشاهده سکوت است و غوطه ور شدن در لحظه های ابدی زندگی ،بدون فکر و ذهنی که تو را از لذت حضور بیرون بیاورد .
یانیس ریتسوس شاعر یونانی که شعرهایش را دوست دارم ، می گفت :
شب از ورای شاخ و برگ ستارگان بر ما خیره می نگرد شب آرام ودلپذیر یک شب خواهد آمد و ما حضور نخواهیم داشت و همان زمان باز گندم زار ها در کار خواندن آوازهای باستانی خواهند بود
ریتسوس شاعر مبارزی است اما در این نگاه او ،رنج های بزرگی از نظاره شب برمی خیزد که از غم رفتن لحظه ها به چشم می آید .
اما وقتی شعر چین یا هایکو ژاپن را می خوانیم ،اراده به زیستن تا آخرین دم در وجودمان غلیان می کند تشنه #لحظه ها بودن و سیراب شدن از هر لحظه ،شاعر را به ترسیم پازل زیبایی از زندگی در قاب شعر می کشاند . نظاره مستقیم به #جهان و نگریستن به ساده ترین اتفاق های کوچک که زندگی را شکل می دهد و نوعی احترام به زندگی ،منظره زیبایی را به روی هستی، برایمان باز می کند .
پنجره بزرگتر را در اندیشه #فردوسی در شاهنامه یافتم .این جهان برگذر است و در معرض دگرگونی می باشد پس وقت و لحظه ها را غنیمت شمار
همه خاک دارند بالین و خشت خنک آنکه جز تخم نیکی نکشت
راز زندگی روشن نیست .مرگ ها و غم ها همواره از راه می رسد با این همه دارای معنایی است .توتلاش کن و نیکی را برگزین .زندگی کوتاه و گذراست اما بر وظیفه انسانی خود عمل کن و خواست های معنوی داشته باش .حاصل عمر انسان به پیروزی و شکست او در زندگی نمی انجامد .گاهی چون #سیاووش ،رستگاری تو در شکست ها وفدا کردن هاست . به یاد داشته باش که باید لحظه به لحظه زندگی را غنیمت شمرد .
مدرس دوره های مختلف شاهنامه، مثنوی، حافظ و خودشناسی
تدریس دوره های مثنوی بیش از 14 سال
تدریس دوره های حافظ شناسی بیش از 12 سال
تدریس دوره های شاهنامه خوانی بیش از 12 سال
تدریس دوره های خودشناسی بیش از 6 سال
نویسنده بیش از پانصد ساعت متن برای برانه های مختلف رادیویی و تلویزیونی
چاپ بیش از سه کتاب : باغ سبز عشق ، غربت وجودی در اثار مولانا و مجموعه اشعار غزلهای یک زائر
برگزیده جشنواره های ادبی، هنری و دانشگاهی و غیر دانشگاهی
دوره های داستان نویسی و فیلم نامه نویسی را در حوزه هنری گذراندم و نمایش نامه نویسی را در تالار محراب آموختم، بعدها نقاشی را نیز، نزد استادان مجربی از جمله استاد آقامیری گذراندم.
برگزیده چندین جشنواره ادبی ،هنری دانشگاهی و غیر دانشگاهی کشوری هستم و حاصل نوشته هایم سه کتاب و بسیاری نوشته های دیگر می باشد که به امید خدا برای جمع آوری وچاپ آنها در آینده نزدیک ،اقدام خواهم نمود.
سالهاست که به لطف خداوند بر خوان پر گوهر مثنوی نشسته ام و از برکات آن، با دوستان عزیزی آشنا شدم که همراه و هم قدمم در این مسیر سبز بوده اند .
اکنون درکلاس مثنوی به پانصدمین جلسه کلاس نزدیک می شویم می دانیم که عمری با هم بوده ایم در غم ها وشادی ها شریک هم بودیم اما از همه مهم ترمثنوی را کنار خود داشته ایم و مولانا هر گز از زندگی ما جدا نشده است .
تجربه ای که در این سالها از مثنوی یافته ام این است که مهم ترین رویکرد مولانا در مثنوی ،خودشناسی است
ما نمی توانیم پروازهای رفیع مولانا را تجربه کنیم .عرفان محض مولانا برای قواره انسان امروزین ،جامه ای بزرگ است و باید مثنوی را برای انسان امروز ساده کنیم
مثنوی پر از نکته های روانشناسی و اخلاقی است که به انسان کمک می دهد خود را میان بحبوبه های زندگی بیابد و بشناسد و چنین شد که کلاس خودشناسی را در کنار مثنوی آغاز کردم تا منظره های زیبای مثنوی را در وجود خودمان بیابیم .
امروز خدا را شاکرم که به من این لطف را داشته است که با مثنوی ارزشمند حضرت جلال الدین محمد مولوی آشنا شدم و اگر عمری دوباره بیابم ،باز وقتم را برای شاگردی در مکتب مولانا خواهم گذاشت چون هنوز بسیار نکته ها را باید در مثنوی بیابم ،بیاموزم و بیاموزانم .
دیدگاهتان را بنویسید